2020 Yılında Açılan Güncel Metin2 Pvp Serverler

amiral angmur

2020 yılında açılan ya da 2020 yılından önce açılıp da güncelliğini yitirmeyen metin2 pvp serverler’in özelliklerinden ve tanıtımlarından bahsetmek istedik. Metin2 pvp serverler günümüzde hala popülerdir ve normal metin2 oyunundan çok daha fazla oyuncuya sahiptir. Durum böyle olunca çoğu pvp server, metin2 oyununa göre güncelliğini yitirmeden devam etmektedir. Güncel tutulan oyunlar da şüphesiz başarılı oyunlar olmaktadırlar. Aşağıda listelemiş olduğumuz 2020 yılında açılan metin2 serverler listesinde en başarılıdan daha az başarılıya göre sıralama yapılmış olup ziyaretlerinizi ilk sıradan başlayarak gerçekleştirebilirsiniz.

2020 Yılında Açılan Güncel Metin2 Pvp Serverler

  • Livamt2 (Emek serverdir, 8 mayıs 2020’de açıldı, 1-105 server)
  • Lovamt2 (1-105 emek server, Toplu BK Okuma Sistemi, Oto Eşya Toplama Sistemi)
  • Olivamt2 (ortalama 7 bin online, 105 seviye bitiş)
  • Wsmt2 (son seviye başlangıç, wslik kolay server)
  • Gururmt2
  • Alemmt2
  • Alaskamt2
  • Nova mt2
  • Rohamt2

Bu oyunlar arasında bulunan livamt2 henüz geçtiğimiz günlerde açılmış olup ortalama 50 bin online sayısına çıkmıştır. Hatta rekor online sayısı da 70 bin online’dir. Korona virüsü sebebiyle vaktini evde geçiren birçok metin2 oyuncusu livamt2’ye başlamıştır. Henüz 2020 yılı bitmeden Livamt2 açık ara 2020 yılının en iyi pvp serveri olarak görülmektedir. Siz de livamt2 oynamak için sitesine gidip kaydolduktan sonra oyunu indirebilirsiniz.

2020 Haziran Sonrası Açılacak Serverler

  • Osmanlı2 (Yaz aylarında açılması düşünülmektedir.)
  • Eftalmt2 (Mayıs ayı içerisinde açıldı ancak gelecek ay 2. Serverinin açılması düşünülüyor)
  • Lovemt2

Yukarıda görüldüğü üzere eklemiş olduğumuz üç pvp server daha önce başarılı sonuçlar almış oyunlardır. Bu oyunlar kendi facebook hesaplarında oyunlarını yaz aylarında tekrar açacaklarını duyurmuşlardır. Ancak açılıp açılmayacakları ile ilgili kesin bilgi vermek mümkün olmadığından oyunların facebook hesabını takip ederek kesin bilgi için bekleyebilirsiniz. Facebook adreslerini vermedim ancak pvp isimlerini facebook üzerinde aratıp sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Listenin tamamına bakmak için pvp serverler adresini ziyaret edebilirsiniz. Zira bu siteye her gün onlarca yeni oyun eklenmektedir. Eklenen oyun türleri arasında editli, editsiz, wslik, emek ve orta server türleri bulunmaktadır. Bilindiği üzere günümüzde en çok emek serverler tercih edilmektedir. Pvpserverler.org sitesinde de en çok tanıtılan server türü emek serverlerdir. Buradan anlaşılıyor ki pvp serverlerin sunmuş olduğu kolay tip oyunlar zor tip oyunlara nazaran pek tercih edilmemektedir.

En Çok Hangi Tür Tercih Ediliyor?

2008 yılında metin2 pvp serverler patladığında yani popülerleştiğinde oyuncular doğrudan son seviye başlangıçlı oyunları tercih etmişlerdir. Bunun sebebi normal metin2 tr serverinin çok zor ve uğraştırıcı olmasıdır. Bu uzun emekten sıkılan metin2 oyuncuları pvp serverlerin çıkmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı ve doğrudan kolay türdeki oyunlara yöneldiler. Günümüzde ise bu döngü terse doğru işlemektedir. Kolay pvp oyunlarında uzun süre vakit geçiren oyuncular şimdi tekrardan emek serverlere yöneldiler. Emek pvp serverler yerine neden metin2 tr’ye dönüş yapmadıklarını da metin2 tr’nin hala çok zor seviyelerde kaldığını söyleyerek açıklamak mümkün. Hatta bir aralar normal metin2 oyunu metin2 pvp serverler’deki yoğun talebi görmüş ve bir serverini diğer serverlerden farklı olay dropları yüksek bir sunucu olarak açmıştır. Buna rağmen pvp oyuncularını çekmekte çok da başarılı olamamıştır. Hatta bunun bir sonucu olarak da metin2 tr, pvp serverleri şikayet etme yoluna gitmiş ancak pvp serverlerin dünya üzerinde uğraşılamayacak kadar çok sayıya ulaşması nedeniyle önüne geçememiştir. Günümüzde de kaliteli serverler zaten kurumsal yapıda olup vergilerini ödeyen hatta hukuki birimlere sahip durumdadırlar. Bu sebeple pvp sektörünün varlığını kabullenmek, pvp serverlerin kapanması için uğraşmamak hem girişimciler için hem de oyuncular için en doğrusu olacaktır.

Her Oyunun Pvp Serveri Var mı?

Yalnızca metin2 değil birçok koyunun private serveri bulunmaktadır. Knight Online, Silkroad Online, Black Desert Online gibi oyunların da pvp serverleri bulunmaktadır. Hatta ogame, travian gibi tarayıcı bazlı oyunların da pvp serveri mevcuttur. Bu oyunların tanıtımlarına da kaynakta vermiş olduğumuz tanıtım sitesinden ulaşabilirsiniz. Hatta bahsetmiş olduğumuz oyunlarla ilgili bir serveriniz varsa bu tanıtım sitesi sizlere aynı zamanda ücretsiz tanıtım da sağlayabilmektedir. Bu sitede serverinizi tanıtarak binlerce oyuncuya ulaşabilmeniz mümkündür.

Kaynak: https://www.pvpserverler.org/

Metin2 Rehberi
Metin2 oynamaya 2007 yılında Alesta serverında başladım. Alesta serverinde uzun süre sıralamada ilk 100de kaldım ve ardından PVP serverlar ile ilgilenmeye başladım. Çeşitli serverlarda GM'lik görevi yaptıktan sonra kendi serverlarımı kurmaya başladım. Yıllar boyunca kendi PVP serverlarımı yönettim ve geliştirmeler yaptım. Şimdi Metin2 Rehberi aracılığıyla bütün tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum.